Nieuw: Het Wapen van Rhoon

Pas 200 jaar na de bouw van het Huijs te Pendrecht krijgt het ‘deftige huis’ in Rhoon de naam het Wapen van Rhoon. We zijn inmiddels weer bijna 200 jaar verder – maar de herbergnaam is gelukkig dezelfde gebleven.

De veelomvattende geschiedenis van het Huijs te Pendrecht/het Wapen van Rhoon wemelt van de namen van eigenaren, herbergiers en uitbaters. Ze komen allemaal wel uit de buurt, wat in vroeger tijden niet meer dan normaal was, want slechts een enkeling durfde zich meer dan een dagreis te vestigen van de plek waar men ooit was geboren.

Kasteel
Dat geldt niet voor de huidige eigenaar van Het Wapen van Rhoon – Ad Janssen. De beroemde tv- en meesterkok werd geboren in Hooge Mierde in Noord-Brabant – hemelsbreed 72 kilometer van Rhoon – maar is sinds 1988 al in Rhoon aan de slag. Eerst als chef-kok op het kasteel, daarna als eigenaar van het kasteel en sinds 2002 eigenaar van het Wapen van Rhoon. (En van nog veel meer in de buurt.)

Details
Sinds zijn bemoeienis met Het Wapen van Rhoon is de herberg flink verbeterd, maar met behoud van de klassieke inrichting, de historische details, de sfeer en de ambiance. Na binnenkomst is rechts het café annex gelagkamer te vinden, links de brasserie en op de eerste verdieping zijn de hotelkamers. Aan de achterzijde bevindt zich een flink terras.

Verbroedering
Het Wapen van Rhoon komt ook voor in het boek De Vergelding van Jan Brokken. Dit boek is een veelomvattend verslag van de standrechtelijke executie tijdens de Tweede Wereldoorlog van 7 inwoners van buurtschap Het Sluisje na een vermeende aanslag op een Duitse soldaat. Zo werden daar de Rhoonse meiden gefotografeerd de zin hadden in een verzetje – en dat betekende in die jaren verbroedering met de Duitse militairen in het dorp. Want die waren overal te vinden, ook in de gelagkamer of de tuin van Het Wapen van Rhoon.

Meer weten? Klik op Het Wapen van Rhoon.