Fietsen

Van Avignon naar Twente langs de Rhône, Saône en Moezel. Na bijna 1000 kilometer fietsen langs het water reisden we met de trein van Metz naar Maastricht. Met, zoals gebruikelijk, wat gedoe om de fietsen met bagage op tijd in en uit de trein te krijgen. Onderweg niets dan regen en groene velden en bossen in de Ardennen.

Aangekomen in Maastricht was het droog en een aangename temperatuur. Wat een mooie stad is dat toch. Niet alleen door de eeuwenoude panden en kerken, maar ook dankzij de winkels die niet tot een keten behoren. Door de vele pleintjes met een of meerdere oude bomen die schaduw geven en intieme terrassen herbergen. En natuurlijk door een rustpunt als Hotel Beaumont in Wyck.

Van Arnhem weer op de fiets naar Bronkhorst. Nu eens niet strak langs een rivier, maar met een pont erover heen: van Dieren naar Olburgen. En via Steenderen naar Herberg de Gouden Leeuw. Heerlijk gegeten en genoten van de gastvrijheid, de riante kamer en het heerlijke bed. Een weldaad. Tot slot in de regen naar huis gefietst in Twente. Het laatste water van de vakantie.