‘t Paviljoen = Hofleverancier

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan in 2023 heeft Zijne Majesteit de Koning besloten het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe te kennen aan Hotel ’t Paviljoen in Rhenen.

Op maandag 23 september overhandigde burgemeester Corry van Rhee-Oud Ammerveld een oorkonde en beschikking, die hoort bij het predicaat Hofleverancier aan Jasper Stekelenburg de eigenaar van ’t Paviljoen Hotel.

Het begint allemaal in 1923 als een uitspanning met de naam het Paviljoentje waar bezoekers van de Grebbeberg zich kunnen opfrissen. Mevrouw J.A. Schielein-van Veenendaal is de eerste eigenaar. Vervolgens wordt het Paviljoentje uitgebouwd tot een café, waar in de jaren 40 ook nog eens kamers voor pensiongasten worden bijgebouwd. Na de Tweede Wereldoorlog is het hotel ongeveer om de tien jaar verbouwd. Tot 1982 wordt het hotel geëxploiteerd door de familie Schielein.

Op 1 januari 1983 nemen Klaas Stekelenburg en Greetje Stekelenburg-Zwagerman Hotel ’t Paviljoen over. Sinds deze overname zijn allerlei vernieuwingen uitgevoerd, met onder meer uitbreidingen in de vorm van vergaderzalen (1993) en een nieuwe serre (2008). Per 1 juli 2012 is Hotel ‘t Paviljoen in handen van de volgende generatie, in de persoon van Jasper Stekelenburg.